Betingelser

Vi har beskrevet betingelsene for kjøp og bruk av dittgavekort.no.

Betingelsene er delt inn i tre temaer:

 1. Standardvilkår/regler.
 2. Tekniske instruksjoner.
 3. Vilkår og retningslinjer for valgfri design og bildebruk.

 

Standardvilkår/regler

Dittgavekort.no kan benyttes hos alle butikker i alle Olav Thon Gruppen sine kjøpesentre og Thon Hotels i Norge. Full oversikt over sentrene finner du her: https://dittgavekort.no/jeg-har-fatt-gavekort/.

Gavekortet kan brukes i betalingsterminaler med magnetstripeleser i butikkene hvor beløpet trekkes automatisk. Kortet kan brukes i de fleste butikkene på sentrene, med unntak av Vinmonopolet og Posten. Olav Thon Gruppen tar forbehold om at ikke alle butikkene på et senter kan motta gavekort til enhver tid. Eventuelle avvik er opplistet på det enkelte kjøpesenter sin hjemmeside. Minimumsbeløp pr. gavekort er kr 100,- og maks beløp er kr 5000,-. 

Gavekort som er kjøpt fram til 31.12.23, er gyldige i ett år. Gavekort som er kjøpt fra og med 1.1.24, er gyldige i tre år.

Hentekoder sendt via SMS og e-post er gyldig i fire (4) måneder.

Kortet kan ikke forlenges, refunderes eller erstattes.

Aktivering av saldo

Et kort kjøpt online og sendt med tekstmelding eller e-post aktiveres når det hentes med hentekoden i gavekortautomaten.

Saldo på gavekortet kan sjekkes i våre gavekortautomater, i de fleste terminalene i butikkene og på vår hjemmeside. Gavekortet kan ikke innløses i kontanter.

Priser

Et standard gavekort koster 15 kr. Det er kun mva på gebyret, ikke selve gavekortbeløpet.

Bekreftelser

Alle bestillinger som kommer til nettbutikken blir bekreftet først via skjermbildekvittering, og endelig ved kvittering som sendes pr. e-post. Kvitteringen inneholder informasjon om bestilte produkter, mengde, pris inkl. mva. og totalsum. Når du har mottatt vår ordrebekreftelse anses bestillingen som bindende.

Betaling generelt

Du kan velge å betale med et gyldig betalingskort (VISA, Mastercard eller American Express) ved å oppgi dine betalingsopplysninger når du gjør en bestilling. Ved valg av kortbetaling reserveres det aktuelle beløpet direkte på kortet når du godkjenner med din BankID.

Bestilling fra bedrifter

Bedrifter kan velge å betale med kort eller motta faktura. Dersom kjøp ønskes mot faktura kan man søke om kreditt. Dersom man blir kredittgodkjent må beløpet betales innen 14 dager fra kjøpsdato, uavhengig av når kortene blir levert.

Ekspedisjon og levering

Når gavekortet sendes som en SMS eller e-post, vil mottakeren motta hilsenen som en SMS eller e-post med en hentekode. Den hentekoden brukes til å hente ut det fysiske gavekortet på et av Olav Thon Gruppens kjøpesentre i Norge.

Mangler eller feil på bestillingen

Etter mottak av gavekort er det kundens ansvar umiddelbart å undersøke om leveransen er i samsvar med ordrebekreftelsen og om det ellers er feil eller mangler i leveransen. Melding om feil og mangler ved produktene må sendes skriftlig via epost: gavekort@olavthon.no.  Dette må skje innen rimelig tid etter at feilen eller mangelen ble oppdaget.

 

Tekniske instruksjoner ved kjøp av gavekort via posten

Les nøye følgende instruksjoner før du starter prosessen med å laste opp egne bilder.

 1. Størrelsen på bildet kan være maksimalt 5MB.
 2. Bildets optimale dimensjoner er 1050 x 672 piksler, (300 DPI), men du kan også laste ned større eller mindre bilder. Minste godkjente oppløsning er 120 DPI.
 3. Bildene må være i formatene: jpg og jpeg.
 4. Vær oppmerksom på at fargegjengivelsen ikke alltid blir slik som på dataskjermen.
 5. Bildet burde dekke hele kortet, men er ikke nødvendig. Legg merke til hvilket område som er avsatt til bildet.

 

Tekniske instruksjoner ved kjøp av gavekort via SMS eller e-post

Optimal dimensjon på bildene er 650 x 350 pixler. Bildene må være i formatene: jpg og jpeg. Hvis du laster opp din egen video, skal den ikke være større enn 50 MB. Du kan også legge til en bakgrunnsfarge som samsvarer med hilsenen din. Navnet på bildefilen er uvesentlig. Vær oppmerksom på at fargegjengivelsen ikke alltid blir slik som på dataskjermen. Tiden det tar å laste opp bildet er avhengig av hvilken hastighet du har på din internettilgang og størrelsen på bildet.

 

Vilkår

 1. Olav Thon Gruppen har rett til å avgjøre om ett bilde kan brukes eller ikke (uten å måtte redegjøre for bakgrunnen).
 2. Hvis Olav Thon Gruppen ikke godkjenner gavekorthilsen, vil du som kortinnehaver motta en e-post om dette.
 3. Når du som avsender av hilsenen velger bilde på gavekorthilsenen din, innestår du samtidig for at du har nødvendig tillatelse til å distribuere og lagre dette bildet. Ved bruk av personer i motivet innestår du også for at de berørte parter har gitt sin tillatelse til å bruke dette til det aktuelle formål.
 4. Du som avsender av hilsenen er ansvarlig for at bildet holder seg innenfor retningslinjene for valgfri design.
 5. Du som avsender av hilsenen er ansvarlig for eventuelle klager, søksmål og krav som kan komme i forbindelse med bildebruk. Olav Thon Gruppen er helt uten ansvar i denne forbindelse.
 6. Det er gratis å legge ditt eget bilde til hilsenen.
 7. Ellers gjelder standardvilkår for bruk av gavekort.

 

Retningslinjer for bilder og video

Vær vennlig å les instruksjoner nedenfor nøye, slik at du vet hvilke bilder eller video som kan brukes og som kan godkjennes. Olav Thon Gruppen har rett til å beslutte at bilde eller video ikke kan benyttes uten begrunnelse for avgjørelsen. Hvert bilde eller video vil bli gjennomgått for å se om det er i samsvar med retningslinjer for bruk av bilde og video. Følgende retningslinjer gjelder for valgfri design og bilde- og videobruk:

 1. Bildet eller video kan ikke ha samfunnsfiendtlig, rasistisk eller religiøst innhold eller budskap.
 2. Bildet eller video kan ikke vise personer eller grupper som er involvert i ulovlige eller rasistiske aktiviteter.
 3. Bildet eller video kan ikke inneholde telefonnummer, personlige opplysninger, tekster eller web adresser.
 4. Bildet eller video kan ikke være provokativt, voldelig, pornografisk eller støtende på annet vis.
 5. Bildet eller video kan ikke inneholde nakne voksne eller barn.
 6. Bildet eller video kan ikke oppfattes voldelig eller obskønt.
 7. Det er ikke lov å bruke bilder underlagt opphavsrett. Olav Thon Gruppen fraskriver seg ethvert ansvar dersom det blir benyttet slike bilder eller video.
 8. På bildet eller video kan det ikke være personer uten at disse eksplisitt har godkjent å bli benyttet som bilde eller video på ditt kort.

Endring av vilkår

Olav Thon Gruppen kan fra tid til annen måtte oppdatere disse Vilkårene. Den versjonen av disse Vilkår som gjaldt når bestillingen ble gjort er gjeldende. Disse vilkårene var oppdatert 1. juni 2023.

Spørsmål?

Har du spørsmål som ikke kan forklares med punktene ovenfor, ber vi deg ta kontakt med kundeservice! Du kan også besøke siden med ofte stilte spørsmål.